Skip to main content

Cum sa obtii un loc de munca remote in 2022?

Pare un obiectiv destul de targetat în 2022, nu? Mai multă flexibilitate,  fara stat in trafic, mai mult timp pentru proiectele personale.

1. De ce iti doresti un loc de munca remote?

Ar putea fi multe motive. Merită să te gândești cu adevărat dacă munca de la distanță este potrivită pentru tine, cariera ta, obiectivele și stilul tău de viață.

  • Vrei să eviți statul in trafic?
  • Locuiesti intr-o zona unde locurile de muncă sunt limitate?
  • Doresti să schimbi industria in care lucrezi?
  • Îți pierzi interesul de a merge într-un birou în fiecare zi?
  • Aveți în prezent colegi pe care preferați să-i evitați?
  • Te motiveaza să fii într-o cameră de oameni care lucrează pentru aceeași organizație?
  • Îți plac avantajele unui birou, cum ar fi aparatul de cafea, un birou mare, două monitoare și întâlniri de echipă în persoană?

Există atât de multe motive pentru care oamenii aleg să lucreze de la distanță sau, dimpotrivă, li se spună să lucreze de la distanță (adică compania a închis biroul fizic sau compania migrează către un model de echipe dispersate sau distribuite, în timp ce se extinde).

2. Pregateste-te pentru aplicare

La fel ca aplicatiile pentru locurile de muncă traditionale, veți avea nevoie de un CV actualizat.

Adapteaza-ti cv-ul si scrisoarea de intentie la descrierea rolului
Gasirea jobului ideal este foarte dificila și consumatoare de timp. Se spune ca daca nu tratezi cautarea locului de munca ca un job part time, atunci o faci gresit.

Citeste urmatoarele sfaturi si înarmeaza-te cu încredere și puncte forte:

  • Utilizeaza cuvinte cheie similare în CV-ul dvs., cu cele din fișa postului online.
  • Evidentiaza-ti experiența relevantă și eclipsati experiența mai puțin relevantă (păstrând în același timp CV-ul interesant)
  • Corectură, corectură, corectură și cere unui prieten sau unui membru al familiei să-ti verifice fluditatea datelor din CV.
  • Solicitați servicii de redactare profesională CV-ul.
agentie-de-recrutare

3. Începe căutarea locului de munca remote.

Cateva resurse potrivite pentru asta ar fi:

4. Ia interviul fara emotii.

Sa fii autentic inseamna sa fii asumat in ceea ce ai facut pana acum si cu persoana care esti. E in regula sa nu fii perfect, daca nu stiai pana acum, s nimeni nu e. Ca sa nu iti mai zic ca pentru cineva cu experienta sa mimezi un anumit tip de atitudine e foarte usor de depistat, de regula nu dureaza mai mult de cateva minute pana cand recruiterul isi da seama ca joci un rol.

Uneori interviul e ca un dans, chiar daca partenerul nu stie sa danseze nu inseamna ca nu e placut de celalalt partener de dans. Asa ca daca ai ajuns la interviu este totul in regula.

Fereste-te de extreme – este in regula sa fii natural in exprimare dar trebuie totusi sa tii cont de faptul ca esti intr-un cadru formal si ca poti sa faci uz fara retinere de un vocabular bogat pentru a-ti exprima o parte din idei, de o atitudine respectuoasa fata de interlocutor sau de binevenitele pauze in vorbire.

Daca te-ai intrebat vreodata ce e in mintea unui recruiter in timpul unui interviu, ei bine, recruiterul cauta motive pentru care sa te angajeze sau sa te recomande unui angajator.
Acesta este principalul lui obiectiv si pornind de la acest obiectiv vrea sa vada in tine acele abilitati de care are nevoie si la fel de important daca esti angajabil, adica daca esti dispus la modul serios sa depui efort in directia in care urmeaza sa incepi activitatea.

agentie-de-recrutare

Leave a Reply