Skip to main content

Apeleaza la un serviciu de consultanta in resurse umane

Orice maestru a fost la inceput un dezastru. Asa cum iti spuneam in articolul precedent, in acest articol vom detalia ce inseamna un serviciu de consultanta in recrutare si selectie si cum te poate ajuta el sa pastrezi fun-ul in procesul de formare a propriei echipe.

Sa fim sinceri, sa lucrezi cu oamenii nu este doar dificil ci este si extraordinar de satisfacator atunci cand stii ce ai de facut si oamenii cu care lucrezi sunt o sursa excelenta de energie pozitiva si implicit de voie buna si buna dispozitie.

Sunt oameni care reusesc sa te binedispuna prin simplul lor fel de a fi si a caror energie avem tendinta sa o luam de-a gata.

Adevarul este ca, acesti oameni muncesc foarte mult in background-ul lor emotional pentru a crea aceste dispozitii si ele nu sunt simple intamplari, asa cum le putem percepe.

Daca nu ma crezi, intreaba orice om pozitiv pe care il cunosti cum isi construieste starea de bine si fii sigur ca iti va enumera cateva obiceiuri de baza care il ajuta sa mentina aceasta stare long-term si sa fie lumina de la capatul  tunelului in situatiile stresante.

Chiar daca nu vei primi un raspuns foarte sructurat asta inseamna doar ca aceste obiceiuri i-au intrat in reflex si nu le mai practica in mod constient ci le-a  internalizat, facand acum parte din personalitatea lor.

Daca apelezi la un serviciu de consultanta in resurse umane te poti afla in urmatoarele trei situatii:

1. Esti in procesul de formarea a echipei si incepi sa intelegi ca nu esti cel mai bun la chestia asta desi ai pornit cu maxim de entuziasm dar ai vrea totusi sa te bucuri pana la capat de proces si sa incepi sa ii intelegi structura; Resimti nevoia de a sti cum sa te raportezi corect la relatia cu potentialii membri ai echipei.

2. Printr-un asa zis noroc al incepatorului ai adus in acelasi context un grup de oameni si constanti cu “stupoare” ca nu formeaza o echipa asa cum ti-ai imaginat. Ei cauta mai degraba sa se afirme individual decat sa colaboreze  cu ceilalti membri iar tu te intrebi “Ce urmeaza mai departe?”pe fondul unor conflicte ce par sa nu mai inceteze.

3. Ai abilitati de recruiter innascut si ai ajuns cu echipa la calm dupa o perioada conflictuala din care si tu ai iesit putin sifonat dar simti ca incepi sa te departezi de la viziunea ta de business daca vei continua sa investesti prea mult timp si energie “dadacind” membrii echipei de teama sa nu o ia lucrurile din nou razna.

Prin serviciul HR Master ai alaturi un mentor in resurse umane care sa te ghideze pas cu pas prin proces si sa iti dea structura de care ai nevoie pentru a duce lucrurile pana la capat. Eficienta e cuvantul cheie.

Cand lucrurile au luat-o razna la tine in echipa mentorul poate sa te aduca cu usurinta in zona de calm si responsabilitate. Cel mai probabil ceea ce tie ti se parea iesit din limitele bunului simt face parte din procesul de formare a echipei.

E mai simplu decat crezi si mai complicat decat crezi.

Problema in sine este sa poti face diferenta intre lucrurile simple si cele complicate si sa le acorzi importanta cuvenita. Acest discernamat vine doar prin experienta, oricat de mult fler ai avea in relatia cu ceilalti.

Este binecunoscuta tendinta noastra de a avea initiativa si de a ne apuca de absolut orice ne trece prin cap ca si cum am fi asi, ceea ce pana la un punct este ok, suntem din punctul asta de vedere, un popor de antreprenori.

Ca antreprenor probabil ca ai inteles deja ca este cel mai bine sa iti iei sfaturi de la oamenii care au reusit deja acolo unde vrei si tu sa resusesti pentru ca vorbesc din experienta si te pot ghida in detaliu cu ce ai de facut chiar si atunci cand pare imposibil de reusit.

Iti poti da seama de expertiza unui mentor prin faptul ca intelege si cunoaste acele detalii intime ale procesului si te poate indruma  pas cu pas prin proces fara sa te judece actionand ca un punct de sprijin.

Pe acest principiu consideram ca este de bun augur sa ceri sfaturi de la o agentie de recrutare care este implicata in mod activ in diferite procese de recrutare de multe ori in paralel. Daca ar trebui sa stie cineva cum sa gestioneze un flux masiv de candidati aceea ar trebui sa fie o agentie de recrutare.

Ai putea sa te intrebi de ce ar vrea o agentie de recrutare sa isi divulge know-how-ul unor antreprenori la inceput de cariera in loc sa isi pastreze secretele pentru ea insasi?

In general nu stim, dar in cazul MHR Consulting Romania iata cateva raspunsuri:

1. Pentru ca intelegem placerea de a recruta si vrem sa iti oferim sustinere atunci cand ai nevoie pentru a te putea bucura de proces pana la capat. E felul nostru de a oferi inapoi comunitatii de busines din Romania si de a sustine tinerii antreprenori.

2. Oricat de multe secrete ti-am divulga societatea este intr-o constanta schimbare asa ca pentru binele organizatiei tale ca posibil viitor client al nostru in zona de recrutare masiva este bine macar sa fii la curent cu atitudinea prezenta si sa ai o abordarea sanatoasa asupra oamenilor cu care intri in contact.

3. Cand faci prima data un lucru il vei face prost, si e in regula sa fie asa, nu ne-am nascut invatati. Dar daca simti ca ai nevoie de ajutor este bine sa ai de unde sa il ceri si sa il ceri atunci cand ai nevoie pentru a nu risipi munca depusa si a-ti crea in definitiv o experienta de recrutare pozitiva.

4. Daca ai incredere totusi in tine ca poti duce lucrurile pana la capat probabil ai deja niste abilitati formate in schimb daca e prima data cand formezi o echipa nu vei avea mereu timp sa “experimentezi” asa ca ti-am pregatit un material gratuit aici. Ne vei multumi mai tarziu :)!

Daca nu esti convins te asteptam cu intrebari live la numarul de telefon 0756 327 388 pentru un call de consultanta gratuita de pana la 45 de minute.

Cu prietenie,
Ilie – Senior Recruiter MHR Consulting Romania

Leave a Reply