Skip to main content

Ai ajuns la concluzia ca trebuie sa angajezi pe cineva cu un set de skilluri bine definite pentru rezolvarea problemei tale, dar nu ai resursele interne pentru a facilita acest proces crucial de recrutare? In aceasta etapa, probabil vei opta pentru serviciile unei agentii de recrutare, dar cu atat de multe optiuni disponibile, cum poti fi sigur ca iei decizia corecta si o alegi pe cea mai buna?

MHR Consulting a rezumat lucrurile pe care trebuie sa le iei in considerare cand faci aceasta selectie, astfel incat sa ajungi la o agentie de recrutare potrivita din prima, fara sa pierzi timp si bani.

Ce este o agentie de recurtare?

Agentiile de recrutare sunt, in esenta, matchmakeri la locul de munca. Acestea conecteaza organizatiile care doresc sa angajeze cu profesionisti talentati care au in vedere o schimbare de cariera, colaborand indeaproape cu ambele parti pentru a se asigura ca dorintele si cerintele ambelor parti sunt indeplinite.
Atunci cand o companie invoca agentia de recurtare partenera in legatura cu o pozitie disponibila, consultantii acesteia vor cauta candidatul potrivit ( dar in majoritatea situatiilor, acestia au deja o persoana in baza lor de date).

Trebuie sa folosesti o agentie de recrutare daca ai un departament de HR?

Departamentele de HR sunt excelente deoarece lucreaza cu organizatia respectiva in fiecare zi si pot oferi o intelegere de neegalat asupra pozitiei libere. Dar, in timp ce folosirea resurselor interne poate parea initial o alternativa mai accesibila in comparatie cu parteneriatul cu o agentie de recrutare, aceasta poate ajunge adesea sa aiba mai multe costuri asociate cu aceasta, care nu au fost contabilizate initial.
Daca departamentul de HR are deja o lista lunga de sarcini, taskul de a “cerceta piata” ar putea avea un impact negativ asupra celorlalte responsabilitati ale acestora.
Urmatorul pas, care consuma si mai mult timp, este construirea unui anunt de job atragator, precis, inclusiv – acest lucru este esential pentru a va asigura calitatea solicitantilor. Nu ar trebui sa utilizati sabloane standard, fiecare post vacant ar trebui sa aiba un anunt personalizat.

Care sunt avantajele utilizării unei agenții de recrutare?

Cel mai atractiv beneficiu al utilizarii unei agentii de recrutare este castigarea de timp. Deoarece angajarea unui nou membru al echipei este un angajament serios si o decizie importanta, este inevitabil sa fi pe deplin absorbit daca faci totul de unul singur, reducand timpul pe care il veti putea petrece la locul de munca.
Asistenta cele mai bune agentii de recrutare pentru cerintele tale nu numai ca va va elibera ziua de lucru, dar va va oferi, de asemenea, linistea ca vor fi prezentati mai multi potentiali noi angajati potrivit.

  • Agentiile de recrutare profesioniste va vor putea prezenta persoane potrivite, in cele mai multe cazuri, intr-un timp record datorita listei de potentiali angajati/colaboratori, ceea ce inseamna ca puteti angaja mult mai repede.
  • Cele mai bune agentii de recrutare si consultantii lor vor avea cunostinte aprofundate despre piata, asa ca va cunoaste tipul de oameni pe care ii vei cauta inainte de a ajunge chiar la ei.
  • Agentia de recurtare te poate ajuta cu anunturile de angajare si postarea lor.
  • Acestia inteleg cerintele dvs., candidatii prezentati vor fi de inalta calitate, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa realizati interviuri inutile.
  • Este posibil sa aveti nevoie de o solutie flexibila pe termen scurt pentru a va rezolva o problema. In acest caz, un angajat temporar este probabil cea mai buna alegere – agentiile de recrutare au liste de contractanti despre care stiu ca vor putea incepe imediat si va vor oferi abilitatile specifice de care aveti nevoie.
  • Daca nu sunteti sigur de profilul exact al angajatului de care aveti nevoie, recrutorii pot oferi consultanta de specialitate cu privire la ceea ce ii face pe candidati “potriviti” pentru un anumit rol.
  • Alegerea agentiei de recrutare potrivite iti poate imbunatati branding-ul – fiind, tehnic vorbind, angajata de tine si reprezentandu-te in piata muncii, poate oferi o perspectiva reala si pozitiva despre “Ce inseamna sa se lucreze pentru tine”.

Beneficiile alegerii unei agentii specializate de recrutare

Calitatea angajatilor: Consultantii specializati pot merge “the extra mile” in diverse sectoare.
Timp redus pentru angajare: Majoritatea agentiilor au deja liste de candidati pe care ii pot accesa rapid pentru a gasi rapid oamenii pentru tine.
Construirea relatiilor: Consultantii de recrutare vor construi relatii cheie cu candidatii ce merg spre rangul de Senior.
Cunostinte din piata: Cunostintele din industrie sunt esentiale pentru gasirea rapida a persoanelor potrivita. Un consultant specializat in recrutare stie ce abilitati sunt solicitate pentru un anumit domeniu de expertiza.

Costurile si riscurile alegerii unei agentii de recrutare gresite

Este clar ca exista numeroase motive de a alege o agentie de recrutare pentru a eficientiza procesul de recrutare. Cele mai intalnite greseli pe care le fac oamenii atunci cand folosesc o agentie de recrutare sunt: fie o aleg pe cea gresita, fie nu se implica corespunzator in acest proces. Daca semnezi cu agentia gresita, ai putea obtine toti candidatii in graba, insa pericolul este ca acesta sa nu fie atat de bun pe cat va asteptati.

Încă nu știi cum să alegi cea mai bună agenție de recrutare pentru nevoile tale?

Daca inca nu sunteti sigur daca procesul de recrutare ar putea fi eficientizat cu ajutorul unei agentii de recrutare, suntem bucurosi sa discutam cu tine cerintele specifice ale afacerii tale. Poti lua legatura astazi cu un membru al echipei noastre pentru o sesiune de consultanta gratuita.
Daca crezi ca parteneriatul cu o agentie de recrutare este optiunea potrivita pentru afacerea ta si doriti sa aflati cum va poate ajuta MHR Consulting, te rugam sa sa ne spui mai multe despre compania ta si tipul de angajat pe care doresti sa-l angajezi.

Leave a Reply