Skip to main content

Multe persoane sunt dornice sa inceapa o cariera in resurse umane (HR). Este un domeniu trending, cu multe oportunitati profitabile. Exista multe titluri de locuri de munca pentru care va puteti califica in cele din urma daca urmati o cariera in resurse umane.

Analistii din domeniu se asteapta ca numarul locurilor de munca in resurse umane sa creasca in viitor, iar venitul mediu anual pentru carierele in domeniu este peste media nationala. Toate acestea fac ca carierele in domeniul resurselor umane sa fie oportunitati exceptionale pentru persoanele care incep in campul muncii.

Consultati urmatoarele informatii pentru indrumare atunci cand aveti in plan o cariera de HR plina de satisfactii.

Cum iti incepi cariera in HR?

Este mai usor sa-ti incepi cariera in Resurse Umane daca iti planifici educatia si experienta de lucru in domeniu. Oportunitatile de salarizare, in conformitate cu Ocuupation Outlook Handbook  sunt favorabile pentru urmatorul deceniu sau doua.

HR-ul este o cariera profesionala care cere integritate, confidentialitate (informatiile despre angajati sunt sacrosante) si nivel ridicat de abilitati de interactiune interpersonala din partea practicienilor sai. Din ce in ce mai mult, pentru o carierea de succes in HR, veti avea nevoie, de asemenea, de management al afacerilor, finante si cunostinte despre contabilitate.
Trebuie sa fii pregatit sa intelegi afacerea in care angajatorul tau este implicat pentru a reusi.

Cum sa te pregatesti pentru cariera in HR?

Sa “te pricepi la oameni” nu este singura calificare necesara in Resurse Umane. Ajuta, dar este insuficienta in drumul spre succes. Locurile de munca si carierele in resurse umane continua sa creasca in sofisticare, iar asteptarile angajatorilor cresc in fiecare an.
Capacitatea ta de a contribui la dezvoltarea angajatilor si a companiei este esentiala pentru succesul afacerii. In consecinta, acestea sunt aseptarile privind contributiile personalului de resurse umane.

Si, cel mai important pentru viitor, expertiza dumneavoastra in masurarea modului in care procesele si programele de HR vor contribui la succesul afacerii.

Despre locuri de munca in HR

Oamenii au cai foarte divergente in calatoria lor de a lucra in managementul resurselor umane. Ei intra in HR prin noroc si raman pentru ca pasiunea de a lucra cu oameni.

Dacă aveți în vedere o carieră în HR sau încercați să avansați în cariera actuală, o diplomă de licență și chiar o diplomă de master vă vor ajuta să vă atingeți obiectivele.
Studiile superioare au devenit mai importante în majoritatea domeniilor, dar nicăieri schimbarea nu s-a produs la fel de dramatic ca în HR.

Pe măsură ce așteptările organizaționale cu privire la potențialele contribuții ale unui profesionist în resurse umane au crescut, a crescut și nevoia liderului de HR de a poseda atât experiență, cât și o diplomă.

Ești gata să-ți începi cariera de Resurse Umane?

human-resources

Leave a Reply