Ghidul nostru pentru a scrie o scrisoare de intentie ce te va ajuta sa iesi in evidenta va acoperi urmatoarele puncte:
- Cum să utilizați scrisoarea de intentie ca o introducere în CV-ul dvs.
- Cum se scrie o scrisoare de intentie?
- Sfaturi de urmat atunci când scrii o scrisoare de intentie
De ce ai nevoie de o scrisoare de intentie profesionala?
Pentru majoritatea recrutorilor, scrisoarea de intentie ce acompaniaza CV-ul este primul lucru ce le starneste interesul.
La un volum mare de aplicanti, recrutorii vor petrece in jur de 10 secunde citind CV-ul tau, iar scrisoarea de intentie poate oferi o imagine mai clara asupra a ce ai de oferit. Aceasta rezuma esenta experientelor profesionale si a aspiratiilor de cariera, iar cand este facuta corect, poate fi cheia pentru a atrage instantaneu atentia unui recrutor.
Ce scrii intr-o scrisoare de intentie?
Luând în considerare faptul că ai între 3 sau 4 paragrafe pentru a arăta de ce esti candidatul potrivit pentru poziția respectiva:
- Rubrica cu informațiile personale de bază.
- Detaliile companiei la care aplici.
- O introducere despre tine.
- Un scurt rezumat al skill-urilor si aspiratiilor.
- O incheiere puternica.
Informatiile personale
Este esential sa clarifici informatiile personale precum telefonul, emailul, adresa. Daca ai un portofoliu sau o pagina web, aici ar trebui adaugata.
Detaliile companiei
Acum că te-ai prezentat, este timpul să clarifici cui scrii. E o practica buna sa cauti compania pe Google sau Linkedin si sa te adresezi direct persoanei responsabile de angajari.
Introducerea despre tine
In introducere, trebuie sa spui cine esti si de ce esti potrivit pentru job. Secretul unei introduceri bune este de a suna entuziast si de a te folosi de toate skillurile tale de storytelling pentru a suna interesant. Manifestarea pasiunii pentru domeniul de activitate respectiv este esentiala atunci cand vine vorba de dezvoltarea unei scrisori de intentie.
Skillurile si aspiratiile tale
Aici trebuie sa vorbesti despre abilitatile si realizarile legate de domeniul respectiv. Poti adauga experientele precedente, proiectele de voluntariat si ce ati invatat. Incearca sa explici de ce aceste informatii sunt relevante pentru profesia ta.
Incheierea
In paragraful de incheiere, ar trebui sa concluzionezi cu faptul ca doresti sa-ti demonstrezi cele punctate mai sus intr-un interviu. De asemenea, poti multumi celui ce si-a facut timp sa citeasca si sa analizeze ce ai scris. Keep it simple, but fun. 🙂
Încă mai ai întrebări despre scrierea unei scrisori de intentie?
Nu îţi face griji! Echipa MHR Consulting e pregatita sa te faca sa stralucesti in fata angajatorilor. În cazul în care aveți nevoie de un CV profesionist, serviciile noastre de editare a CV-urilor si redactare scrisori de intentie vă stau la dispoziție!